Ingredience

  • 750 g srnčí kýty
  • 1 mrkev
  • 1/2 celeru
  • 1 petržel
  • 1 malá cibule
  • 1 rajče
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • kůra z 1/2 citronu
  • rozmarýn
  • šalvěj
  • bobule jalovce
  • 1 lžička kaparů
  • 1 lžička mouky
  • masový vývar
  • 3 lžíce smetany
  • 1 lžíce brusinkového želé
  • trocha citrónové šťávy

Postup přípravy

Mrkev, celer a kořenovou petržel očistíme a nakrájíme nadrobno, oloupanou cibuli nakrájíme na osminy, z omytého rajčete odstraníme zbytek po stopce a rozčtvrtíme. Takto připravenou zeleninu pak osmahneme na rozehřátém tuku.

Zvěřinu prošpikujeme slaninou a osolíme, přidáme k zelenině, podlijeme a v troubě při 250 stupních krátce opečeme. Poté teplotu stáhneme a pečeme na 180 stupňů asi 2 hodiny. Přidáme koření, kapary, které předem osmahneme.

Maso poté vyjmeme, odložíme do tepla, vypečenou šťávu zaprášíme moukou, promícháme ji a podlijeme troškou masového vývaru. Omáčku povaříme, prolisujeme přes síto a dochutíme smetanou, brusinkovým želé a citrónovou šťávou.

Kýtu nakrájíme a vložíme do omáčky prohřát. Jako příloha se hodí noky, bramborové knedlíky a červené zelí. Jedna porce bez přílohy je 777 kcal.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 50 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Ať si pochutná i někdo další...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon
Digg this
Digg

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *