Jak si užít prázdninovou snídani na terase či na chalupě?
Vyrobte si domácí džem v multifunkční troubě MORA

Připravit lahodný džem pečením ve vaší horkovzdušné troubě, není úkol pro mistry šéfkuchaře, zvládne to úplně každý. Postup je totiž snadný a výsledek rozhodně stojí za to!

Co budeme potřebovat:

  • 1 kilogram směsi ovoce
  • 0,5 kilogramu třtinového cukru (může být i bílý)

Na dochucení:

  • 0,5 dcl rumu
  • šťáva z poloviny většího citronu
  • skořice
  • vanilka

Popusťte uzdu fantazii a připravte si ovoce, které vám zahrádka nabídne. Dokonale spolu souzní například mix třešní, černého rybízu, jablek a jahod. Ovoce omyjte, odpeckujte a pokrájejte na menší kousky. Směs rozmístěte do hlubšího plechu, rovnoměrně posypejte cukrem a promíchejte, aby se chutě spojily. Cukr bude v tomto případě fungovat jako náhražka želatiny nebo želírovací složky a džem vám svou postupnou karamelizací při pečení v troubě ideálně zahustí. Vhodným pomocníkem je např.  vestavná trouba MORA VT 779 BX, u které díky dvojitému osvětlení a výsuvným teleskopickým roštům budete mít své výtvory vždy lehce pod dohledem. Zapojit do pečení můžete i děti tato trouba disponuje trojitým sklem dvířek s tepelným deflektorem Cool Door, takže již nehrozí to, že byste se o ně spálili. Směs pečte zhruba hodinu na 200 stupňů a nezapomeňte ji několikrát během pečení zamíchat, ověříte si tak její správnou konzistenci. Šťáva z ovoce totiž začne postupně měnit svoji konzistenci na sirup, a pokud bude příliš řídká, klidně přidejte cukr. Po upečení vmíchejte rum, skořici, vanilku a šťávu z citronu, a ještě teplý džem do mixujte v hlubší nádobě ponorným mixérem. Naplňte s ní sklenice se šroubovacími víčky a nechte zchladnout dnem vzhůru. Takto připravený džem by měl vydržet zhruba půl roku a je dobré ho skladovat v chladničce nebo tmavém sklepě. Přejeme dobrou chuť!

EXTRA TIP PRO MILOVNICE TRADICE:

Pokud patříte k hospodyňkám, které preferují tradiční přípravu džemu vařením na plotně, nemusíte si už lámat hlavu se sterilováním. O to se totiž snadno postará vaše horkovzdušná trouba. Troubu nastavte cca na 250 °C a na dno plechu umístěte starou utěrku. Zalijte ji horkou vodou zhruba do výšky 2-3 cm, vyskládejte na plech malé skleničky již naplněné džemem a zavařujte je 8 minut se zapnutým horkým vzduchem. Velké zavařovací sklenice nechte v troubě déle, přibližně 10-12 minut se zapnutým horkým vzduchem. Dle potřeby dolévejte horkou vodu. Všechny zavařeniny pak nechte do druhého dne vychladit dnem vzhůru. Vestavná trouba MORA VT 779 BX zaručené potěší každou hospodyňku i možností si recept uložit do paměti a příště již jen jedním stisknutím postup opakovat.

Ať si pochutná i někdo další...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon
Digg this
Digg

Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 50 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Ať si pochutná i někdo další...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon
Digg this
Digg

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *