Složení – těsto

  • 35 dkg mouky
  • 3 vejce
  • 1 vejce k potírání těsta
Složení – nádivka

  • 25 dkg mletého hovězího masa
  • 7 1/2 dkg parmezánu
  • 20 dkg strouhanky
  • 1 malá mrkev
  • 1 cibule
  • 1 malý celer
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 hřebíček
  • 1/2 bobkového listu
  • 2 rajčata
  • 3 lžíce suchého bílého vína
  • 2 vejce
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • sůl

Mouku prosijeme na vál, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce. Těsto na vále dobře propracujeme, dle potřeby lze přidat trochu horké vody. Těsto se nesmí lepit na ruce a nemá být příliš tuhé. Zpracované těsto přikryjeme a necháme 30 minut odpočinout.

Mezitím si připravíme nádivku: Zeleninu omyjeme a oloupeme. Mrkev a celer nakrájíme na malé kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, necháme na něm zpěnit cibuli, pak přídáme mrkev, celer, bobkový list a hřebíček. Promícháme a dusíme přibližně 5 minut. Přidáme maso, ochutíme solí a pepřem a smažíme, až maso zhnědne. Pak je podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou na mírném ohni, až je měkké. Šťáva se musí odpařit. Rajčata oloupeme, drobně nakrájíme a odstraníme semínka. Přidáme k masu a ještě chvíli vše dusíme. Pak vyjmeme bobkový list a hřebíček. Vejce rozšleháme s parmezánem, přidáme muškátový oříšek a strouhanku. Vaječnou hmotu přidáme k masu a dobře promícháme. Těsto rozdělíme na několik dílů a vyválíme na plátky ve tvaru obdélníků. Polovinu potřeme vejcem, položíme nádivku – jako na šachovnici, v odstupech přibližně 3 cm. Na těsto si předkreslíme jemné vodorovné a svislé čáry. Překryjeme je druhou polovinou obdélníku a slepíme těsto v mezerách mezi nádivkou. Pomocí ostrého nože těsto krájíme na čtverce podle předkreslených čar. Taštičky vaříme v osolené vodě s trochou oleje přibližně 2 – 3 minuty od okamžiku, kdy se vynoří na hladinu. Občas je opatrně zamícháme dřevěnou lžící.

Dobrá rada

K plněným taštičkám se hodí rajčatová omáčka: Rajčata z konzervy prolisujeme, cibuli nakrájíme a zpěníme na malém množství tuku. Dvě čerstvá rajčata spaříme, oloupeme a drobně nakrájená přidáme k cibuli, zalijeme omáčkou z prolisovaných rajčat, přidáme lžíci rajčatového protlaku, půl lžičky čerstvé bazalky, sůl, pepř a nastrouhaný parmezán. Vaříme přibližně 5 minut. Ravioli dáme na talíř a polijeme omáčkou.

Porce pro 6 osob
kalorická hodnota: 385 kcal (100 g)
doba přípravy: 60 minut
středně drahé jídlo s náročnou přípravou


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 50 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Ať si pochutná i někdo další...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon
Digg this
Digg

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *