Ingredience:

  • 800 g sterilované cizrny
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 zelené papričky
  • 250 g rajčat
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička zázvoru
  • špetka skořice
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1000 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžičky koření
  • 1-2 lžíce citronové šťávy

Cizrnu vyjmeme z konzervy a necháme okapat. Cibule nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Chilli papričky nasekáme nadrobno. Rajčata pokrájíme na kousky. V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm pokrájenou cibuli s česnekem, chilli papričky a mletý zázvor. Vmícháme rajský protlak a osmahneme ho. Přilijeme zeleninový vývar a přivedeme ho k varu.

Do vroucího základu vložíme pokrájená rajčata s okapanou cizrnou a přidáme koření. Polévku na mírném ohni vaříme 10 až 15 minut. Hotovou polévku dochutíme dle potřeby solí a citronovou šťávou. Rozdělíme ji na talíře a podáváme.

Doba přípravy 30 minut
1 porce 1630 kJ/388 kcal
Počet porcí: 4


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 50 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Ať si pochutná i někdo další...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon
Digg this
Digg

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *