Složení

8 filé z candáta, 1 květák, 2 cibule, 1 středně velké zelí, 2 póry,
2 snítky čerstvého tymiánu, 12 dkg másla, 6 dkg oleje, kapary
1 sklenice bílého vína, 15 ml mléka, lanýžový olej, sůl, pepř

Z ryby stáhneme kůži (nevyhzujeme ji). Zelné listy povaříme krátce v osolené vodě, scedíme a dáme okapat. Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Květák omyjeme a rozdělíme na malé růžičky. Na pánev dáme olej a máslo a osmahneme na nich květák s polovinou cibule. Pak přidáme mléko, trochu vody, ochutíme solí a pepřem a vaříme, až je květák měkký. Poté celý obsah pánve rozmixujeme.

Na každý zelný list položíme květákovou nádivku a kousek ryby, svineme nebo sepneme. Ohnivzdornou nádobu vymažeme máslem, uložíme do ní zelné závitky a přikryjeme alobalem. Pečeme v silně rozehřáté troubě (200 – 250 °C) přibližně 20 minut. Pak alobal odstraníme a ponecháme nádobu v troubě ještě asi 5 minut. Během pečení omyjeme póry, nakrájíme je na kolečka a osmahneme na rozehřátém oleji. Připravíme omáčku: kůži z candáta opečeme na olivovém oleji společně se zbytkem cibule a posypeme tymiánem. Přidáme víno a dusíme, až se tekutina odpaří. Pak kůži a cibuli propasírujeme, přidáme lanýžový olej a prohřejeme. Před podáváním polijeme závitky omáčkou a posypeme nakrájenými póry a kapary.

Lanýži se vyhledávají na podzim v piemontských lesích. Lanýžový olej se používá k přípravě různých pokrmů. Lze ho přidávat také k tradičním jídůlm z žampionů nebo hlívy ústřičné. Lanýžový olej svou aromatickou a nezaměnitelnou chutí zvýrazní i to nejjednodušší jídlo z hub.

Porce pro 6-8 osob
kalorická hodnota: 224 kcal (100 g)
doba přípravy: 60 minut
drahé jídlo, s poněkud náročnější přípravou


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 50 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Ať si pochutná i někdo další...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon
Digg this
Digg

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *