na 4 porce

  • 600 g filé z tresky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g černých oliv
  • 400 g rajčat
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička petrželky
  • sůl
  • pepř
  • 100 ml suchého bílého vína

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nasekáme na tenké plátky. Olivy slijeme a pokrájíme. Filé z trsky omyjeme, osušíme a naporcujeme. Rajčata pečlivě omyjeme, necháme krátce spařit horkou vodou a odstraníme slupku. Rajčata promícháme s cibulí a česnekem a pokapeme olivovým olejem. Petrželku omyjeme, necháme okapat, osušíme, nasekáme nadrobno.

Přidáme ji k rajčatům a celou směs osolíme a opepříme. Přidáme olivy. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Filé poklademe do vymaštěné zapékací formy a potřeme směsí. Vše přelijeme 100 ml bílého vína a zapékáme asi 20 minut.

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *