Složení

  • 2 cibule
  • 60g másla
  • 50g hrášku
  • 1/2 sklenice bujonu,
  • 1/2 sklenice bílého vína
  • 8 tenkých telecích řízků
  • 8 plátků parmské šunky
  • 8 lístků šalvěje
  • sůl&pepř
  • cukr

Postup

Cibuli nakrájíme na kousky a zpěníme na másle. Přidáme hrášek, bujon a přivedeme do varu. Dusíme pod pokličkou přibližně 10 minut. Ochutíme solí, cukrem a pepřem. Řízky naklepeme, ke každému upevníme párátkem plátek šunky a lístek šalvěje. Na 1 lžíci másla osmažíme řízky z obou stran: 2 minuty ze strany, kde je šunka, 30 vteřin z druhé strany.

Pak řízky přeneseme na misku. Do zbylého tuku přidáme víno a přivedeme do varu. Přidáme máslo, ochutíme solí a pepřem.
Do připravené omáčky vložíme na chvíli řízky a lehce prohřejeme. Podáváme s rýží, hráškem a suchým bílým vínem.

Dobrá rada

Maso na řízky si můžeme připravit předem. Omyté, osušené, nakrájené a naklepané řízky dáme na talíř a vložíme do chladničky. Vlastní příprava jídla je pak velmi rychlá.

Porce pro 4 osoby
kalorická hodnota: 425 kcal (100 g)
doba přípravy: 35 minut
jednoduché, poněkud dražší jídlo



Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 50 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Ať si pochutná i někdo další...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon
Digg this
Digg

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *