Složení

  • 2 cibule
  • 60g másla
  • 50g hrášku
  • 1/2 sklenice bujonu,
  • 1/2 sklenice bílého vína
  • 8 tenkých telecích řízků
  • 8 plátků parmské šunky
  • 8 lístků šalvěje
  • sůl&pepř
  • cukr

Postup

Cibuli nakrájíme na kousky a zpěníme na másle. Přidáme hrášek, bujon a přivedeme do varu. Dusíme pod pokličkou přibližně 10 minut. Ochutíme solí, cukrem a pepřem. Řízky naklepeme, ke každému upevníme párátkem plátek šunky a lístek šalvěje. Na 1 lžíci másla osmažíme řízky z obou stran: 2 minuty ze strany, kde je šunka, 30 vteřin z druhé strany.

Pak řízky přeneseme na misku. Do zbylého tuku přidáme víno a přivedeme do varu. Přidáme máslo, ochutíme solí a pepřem.
Do připravené omáčky vložíme na chvíli řízky a lehce prohřejeme. Podáváme s rýží, hráškem a suchým bílým vínem.

Dobrá rada

Maso na řízky si můžeme připravit předem. Omyté, osušené, nakrájené a naklepané řízky dáme na talíř a vložíme do chladničky. Vlastní příprava jídla je pak velmi rychlá.

Porce pro 4 osoby
kalorická hodnota: 425 kcal (100 g)
doba přípravy: 35 minut
jednoduché, poněkud dražší jídlo



Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 50 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Ať si pochutná i někdo další...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponDigg this

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *