Ingredience

  • 750 g srnčí kýty
  • 1 mrkev
  • 1/2 celeru
  • 1 petržel
  • 1 malá cibule
  • 1 rajče
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • kůra z 1/2 citronu
  • rozmarýn
  • šalvěj
  • bobule jalovce
  • 1 lžička kaparů
  • 1 lžička mouky
  • masový vývar
  • 3 lžíce smetany
  • 1 lžíce brusinkového želé
  • trocha citrónové šťávy

Postup přípravy

Mrkev, celer a kořenovou petržel očistíme a nakrájíme nadrobno, oloupanou cibuli nakrájíme na osminy, z omytého rajčete odstraníme zbytek po stopce a rozčtvrtíme. Takto připravenou zeleninu pak osmahneme na rozehřátém tuku.

Zvěřinu prošpikujeme slaninou a osolíme, přidáme k zelenině, podlijeme a v troubě při 250 stupních krátce opečeme. Poté teplotu stáhneme a pečeme na 180 stupňů asi 2 hodiny. Přidáme koření, kapary, které předem osmahneme.

Maso poté vyjmeme, odložíme do tepla, vypečenou šťávu zaprášíme moukou, promícháme ji a podlijeme troškou masového vývaru. Omáčku povaříme, prolisujeme přes síto a dochutíme smetanou, brusinkovým želé a citrónovou šťávou.

Kýtu nakrájíme a vložíme do omáčky prohřát. Jako příloha se hodí noky, bramborové knedlíky a červené zelí. Jedna porce bez přílohy je 777 kcal.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *