Čerstvý špenát očistíme, opereme, necháme okapat, dáme do hrnce a ohříváme několik minut bez vody, aby špenátové lístky změkly. Pak špenát jemně nasekáme, přidáme lžíci másla a mírně osolíme a chvíli dusíme. Lze použít i tyčový mixér, ale dosáhnete víceméně jenom rozředěného protlaku a to asi nechceme. Do špenátu vmícháme vejce, parmezán a špetku nastrouhaného muškátového oříšku.

Ohřejeme vývar a vlijeme do něho špenátovou směs. Hrnec přikryjeme a sejmeme na několik minut ze sporáku, aby polévka zhoustla.

Připravíme toasty: krajíce chleba opečeme na másle. Polévku posypeme zbytkem parmezánu a podáváme na ohřátých talířích.

Složení špenátové polévky

  • 50 dkg čerstvého nebo zmraženého špenátu
  • 1 l vývaru z masa
  • 3 krajíce chleba
  • 10 dkg parmezánu
  • 4 lžíce másla
  • muškátový oříšek
  • 2 vejce
  • sůl

Dobrý tip

K přípravě polévky lze bez problému použít zmražený špenát. S protlakem ale raději moc nepočítejte.

Porce pro 4 osoby
kalorická hodnota: 240 kcal (100 g)
doba přípravy: 25 minut
jednoduchá, dosti levná polévka


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 50 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Ať si pochutná i někdo další...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon
Digg this
Digg

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *