Čerstvý špenát očistíme, opereme, necháme okapat, dáme do hrnce a ohříváme několik minut bez vody, aby špenátové lístky změkly. Pak špenát jemně nasekáme, přidáme lžíci másla a mírně osolíme a chvíli dusíme. Lze použít i tyčový mixér, ale dosáhnete víceméně jenom rozředěného protlaku a to asi nechceme. Do špenátu vmícháme vejce, parmezán a špetku nastrouhaného muškátového oříšku.

Ohřejeme vývar a vlijeme do něho špenátovou směs. Hrnec přikryjeme a sejmeme na několik minut ze sporáku, aby polévka zhoustla.

Připravíme toasty: krajíce chleba opečeme na másle. Polévku posypeme zbytkem parmezánu a podáváme na ohřátých talířích.

Složení špenátové polévky

  • 50 dkg čerstvého nebo zmraženého špenátu
  • 1 l vývaru z masa
  • 3 krajíce chleba
  • 10 dkg parmezánu
  • 4 lžíce másla
  • muškátový oříšek
  • 2 vejce
  • sůl

Dobrý tip

K přípravě polévky lze bez problému použít zmražený špenát. S protlakem ale raději moc nepočítejte.

Porce pro 4 osoby
kalorická hodnota: 240 kcal (100 g)
doba přípravy: 25 minut
jednoduchá, dosti levná polévka


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 50 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *