Složení

  • 50 dkg těstovin rigatoni (kolínka)
  • 5 plátků uzeného bůčku
  • 1 kg rajčat
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 lžičky čerstvého chilli

Uzený bůček, cibuli a čerstvé chilli nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Těstoviny vaříme v hrnci, až budou al dente. Scedíme a ponecháme v teple.

Během vaření těstovin rozehřejeme na pánvi olivový olej a osmahneme na něm za stálého míchání bůček, cibuli a chilli. Přidáme rajčata, ochutíme solí a pepřem, krátce podusíme na mírném ohni. Omáčku vlijeme do hrnce k horkým těstovinám a dobře promícháme. Posypeme nastrouhaným parmezánem a čerstvě umletým pepřem.

Dobrá rada: Místo obyčejných, kulatých rajčat se doporučuje použít rajčata podlouhlá, která obsahují málo semínek a navíc se vyznačují výraznější chutí. V italské kuchyni jsou velmi oblíbená, hodí se hlavně do omáček.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *