Složení

  • 50 dkg těstovin rigatoni (kolínka)
  • 5 plátků uzeného bůčku
  • 1 kg rajčat
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 lžičky čerstvého chilli

Uzený bůček, cibuli a čerstvé chilli nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Těstoviny vaříme v hrnci, až budou al dente. Scedíme a ponecháme v teple.

Během vaření těstovin rozehřejeme na pánvi olivový olej a osmahneme na něm za stálého míchání bůček, cibuli a chilli. Přidáme rajčata, ochutíme solí a pepřem, krátce podusíme na mírném ohni. Omáčku vlijeme do hrnce k horkým těstovinám a dobře promícháme. Posypeme nastrouhaným parmezánem a čerstvě umletým pepřem.

Dobrá rada: Místo obyčejných, kulatých rajčat se doporučuje použít rajčata podlouhlá, která obsahují málo semínek a navíc se vyznačují výraznější chutí. V italské kuchyni jsou velmi oblíbená, hodí se hlavně do omáček.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 50 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Ať si pochutná i někdo další...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon
Digg this
Digg

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *