• 1 červená paprika
  • 100 g feferonek
  • 0,125 l oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 bobkový list
  • 4 hřebíčky
  • 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku
  • 1 ks celé skořice
  • 1 červená cibule
  • 2 cl třtinové pálenky

Papriku a feferonky omyjeme, zbavíme semen, nakrájíme na kostičky a zpěníme ve 4 lžících oleje. Okořeníme česnekem, bobkovým listem,hřebíčkem, muškátovým oříškem a skořicí. Rozmixujeme. Ve zbytku oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme paprikovou kaši a několik minut dusíme bez pokličky. Dochutíme pálenkou.

Omáčka se dobře hodí ke grilování a podobným příležitostem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *