Kromě přátel, pořádné porce masa, klobás a chutných sýrů musíte letos na grilovačku pozvat i bylinky. Ty teprve zábavě dodají ten správný říz. Čerstvě utržené ze zahrádky nebo v jejich sušené formě mohou v kombinaci s masem vašim chuťovým pohárkům sehrát operu!

Jaké bylinky na rozpálený gril?

Sázíte na čerstvou zahrádku bylinek při vaření? Tak proč na ně zapomínáte v době, kdy rozpalujete váš zahradní gril? Že spoléháte na hotové grilovací směsi z obchodu? To je škoda, protože právě bylinky dodají grilovaným pochoutkám tu správnou letní chuť. Je celkem jedno, jestli snítek bylin položíte přímo na rozpálený plátek masa na grilu, nebo je natrháte do marinády a smícháte se solí, olejem a dalšími přísadami. Důležité je, abyste kombinaci s bylinkami letos alespoň jednou zkusili. Litovat nebudete. Jaké bylinky se pro grilování nejlépe hodí?

Specifickou chuť vepřovému masu dodá šalvěj. Ta kromě toho podpoří i vaše trávení. Šalvěj má lehce hořkou chuť, a proto to s jejím množstvím nepřehánějte. S grilovaným masem či sýrem si dobře tyká i bazalka, oregano, petržel, bobkový list, tymián či majoránka. Ani levandule nemusí zůstat opomenuta. Když už s ní nevymyslíte kombinaci k masu, může přispět k osvěžení vašeho nápoje, třeba dohromady s mátou a meduňkou.

Pro netradiční chutě z dálek nemusíte nikam cestovat

Třeba se nebojíte experimentovat, nýbrž vám k chutným pokusům chybí ingredience. Že vám grilovací koření, které jste si přivezli minulý rok z dovolené, už došlo? Nevadí! Pro netradiční chutě nemusíte cestovat daleko. Stačí zamířit k nám. My vám můžeme nabídnout chuť Etiopie, Afriky nebo Kavkazu.

Určitě vyzkoušejte:

  • koření ADŽIKA – známou směs z Kavkazu, která dobře ochutí většinu vašich grilovaných mas,
  • směs HARISSA – tuniskou směs chilli papričky, česneku, koriandru, římského kmínu, papriky a soli, která dodá šmrnc všem pečeným a grilovaným masům,
  • směs koření BRUSCHETTA – italskou kombinaci rajčatových vloček, papriky,česneku, bazalky, oregána a mořské soli,
  • etiopský BerBer – pikantní směs koření, skořice a himalájské soli.

HARISSA – co jste možná o této kořenící směsi nevěděli?

  • Harissa pochází z Tuniska, je velmi oblíbená v Maroku nebo v Alžíru, kde se podává téměř ke každému jídlu.
  • Harissa má řadu příznivých zdravotních účinků. Kromě jiného urychluje metabolismus, posiluje imunitu a působí protizánětlivě.
  • Omáčku s názvem Harissa si můžete vyrobit i doma. Na internetu je spousta dostupných receptů obohacených o špetku originální inovace. Třeba také vymyslíte Harissu na svůj způsob.

Více na: www.cestabylin.cz


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 50 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Ať si pochutná i někdo další...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon
Digg this
Digg

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *