Ingredience:

  • 800 g sterilované cizrny
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 zelené papričky
  • 250 g rajčat
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička zázvoru
  • špetka skořice
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1000 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžičky koření
  • 1-2 lžíce citronové šťávy

Cizrnu vyjmeme z konzervy a necháme okapat. Cibule nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Chilli papričky nasekáme nadrobno. Rajčata pokrájíme na kousky. V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm pokrájenou cibuli s česnekem, chilli papričky a mletý zázvor. Vmícháme rajský protlak a osmahneme ho. Přilijeme zeleninový vývar a přivedeme ho k varu.

Do vroucího základu vložíme pokrájená rajčata s okapanou cizrnou a přidáme koření. Polévku na mírném ohni vaříme 10 až 15 minut. Hotovou polévku dochutíme dle potřeby solí a citronovou šťávou. Rozdělíme ji na talíře a podáváme.

Doba přípravy 30 minut
1 porce 1630 kJ/388 kcal
Počet porcí: 4

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *