Jako první si nakrájíme hovězí maso. na cca dvoucentimetrové kostky. Na guláš je jednoznačně nejlepším gulášovým masem je kližka nebo plecko. Maso v misce posolíme, opepříme, posypeme červenou paprikou a rukama promícháme.

V kastrolu na 2 lžících oleje zlehka opečeme nakrájenou slaninu, poté přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, necháme opéct a poté přidáme zeleninu. Orestujeme a přidáme kostky masa, nakrájenou feferonku a lehce osmahneme. Osolíme, opepříme, posypeme lžičkou červené papriky a tymiánu, zalijeme horkým vývarem a vínem. Samozřejmě to nemusíme podlévat žádným výběrem z bobulí, stačí obyčejná „jakostka“.

Dusíme do poloměkka, přidáme rozdorbené krajíce chleba a pozvolna vaříme dokud maso nebude měkké.

Podáváme s chlebem, knedlíky či těstovinami. Můžeme také podávat přímo v kulatém malém chlebu, který navrchu odkrojíme, vydlabeme a do „chlebové misky“ nalijeme guláš.

Ingredience na 4 porce

  • 600 g hovězího masa
  • 40 g slaniny
  • 2 cibule
  • 1 feferonka
  • 150 g kořenové zeleniny
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 šálek vývaru
  • 1 šálek vína
  • 2 krajíce chleba
  • olej
  • sůl & pepř

Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 50 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *