Jako první si nakrájíme hovězí maso. na cca dvoucentimetrové kostky. Na guláš je jednoznačně nejlepším gulášovým masem je kližka nebo plecko. Maso v misce posolíme, opepříme, posypeme červenou paprikou a rukama promícháme.

V kastrolu na 2 lžících oleje zlehka opečeme nakrájenou slaninu, poté přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, necháme opéct a poté přidáme zeleninu. Orestujeme a přidáme kostky masa, nakrájenou feferonku a lehce osmahneme. Osolíme, opepříme, posypeme lžičkou červené papriky a tymiánu, zalijeme horkým vývarem a vínem. Samozřejmě to nemusíme podlévat žádným výběrem z bobulí, stačí obyčejná „jakostka“.

Dusíme do poloměkka, přidáme rozdorbené krajíce chleba a pozvolna vaříme dokud maso nebude měkké.

Podáváme s chlebem, knedlíky či těstovinami. Můžeme také podávat přímo v kulatém malém chlebu, který navrchu odkrojíme, vydlabeme a do „chlebové misky“ nalijeme guláš.

Ingredience na 4 porce

  • 600 g hovězího masa
  • 40 g slaniny
  • 2 cibule
  • 1 feferonka
  • 150 g kořenové zeleniny
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 šálek vývaru
  • 1 šálek vína
  • 2 krajíce chleba
  • olej
  • sůl & pepř

Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 50 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Ať si pochutná i někdo další...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon
Digg this
Digg

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *