Máte rádi Krtkův dort? Kdo by neměl! Můžete si ho upéct i domácí

Těsto:

  • 320 g hladké mouky
  • 180 g cukru
  • 3 vejce
  • 3 lžíce kakaa
  • 200 ml oleje
  • 200 ml mléka
  • 1 prášek do pečiva

Krém:

  • 1 tvaroh
  • 2 zakysané smetany (400 g)
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 100 g čokolády na vaření
  • 1 vanilkový cukr
  • uvařený vanilkový pudink
  • 4 banány

Pudink:

  • 250 ml mléka
  • 1 a půl balíčku vanilkového pudinku
  • 4 lžíce cukru

Začneme tím, že uvaříme pudink, necháme ho vychladnout. Oddělíme žloutky od bílků, ze žloutků a cukru šlehačem vyšleháme pěnu, do které po částech zašleháme mléko a olej. Potom smícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva, opět zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný plech (nejlépe pekáč) a dáme péct na 160  stupňů na 15 – 20 minut.

Teď přijde na řadu stracciatelový krém: v míse vyšleháme tvaroh se zakysanými smetanami. Potom po lžících zašlekáme vychladlý hustý pudink a najemno nastrouhanou čokoládu na vaření a vanilkový cukr. Nakonec vyšleháme smetanu a zašleháme ji do krému.

Když těsto upečeme a vychladne, tak si navrchu naznačíme okraje. Lžící vydlabeme střed buchty, hlavně ne až na dno! Vydlabané kousky schováme. Banány podélně nakrájíme a naskládáme na korpus, navrch namažeme stracciatelový krém. Navrch rozdrobíme kousky vydlabaného těsta.

Ale pozor, musíte to vydržet a nechat buchtu ztuhnout v lednici. Přeju dobrou chuť!



Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 50 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Ať si pochutná i někdo další...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon
Digg this
Digg

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *