Chutné recepty.cz

Tvarohová žemlovka Chutné recepty.cz

header image
4/5

Tvarohová žemlovka

Žemle nebo rohlíky pokrájíme na plátky. V mléku rozkvedláme 2 žloutky a 1 lžíci cukru. Do tvarohu přidáme část zbylého cukru, skořicový cukr, 2 žloutky, sníh z 2 bílků, malzenu,…



image of Tvarohová žemlovka
recept na zemlovku s jabkama a tvarohem, jablesna zemlovka, žemlovka dietní, zemlovka s rohliky, zemlovka dietni, dietni zemlovka, tvarohová žemlovka s tvarohem a jablky, jablkovo tvarohová žemlovka, zbylé 2 bílky, recept na zemlovku,
Žemle nebo rohlíky pokrájíme na plátky. V mléku rozkvedláme 2 žloutky a 1 lžíci cukru. Do tvarohu přidáme část zbylého cukru, skořicový cukr, 2 žloutky, sníh z 2 bílků, malzenu, rozinky a promícháme.

Ze 2 bílků a zbylého cukru vyšleháme tuhý sníh. Zapékací nádobu vymažeme a vysypeme strouhankou, pokládáme plátky žemlí nebo rohlíků, dobře navlhčíme mlékem se žloutky a cukrem, rozložíme vrstvu tvarohové hmoty, opět vrstvu rohlíků a tvarohové hmoty. Na poslední vrstvu rohlíků rozetřeme sníh z bílků a upečeme. Pečeme 30 minut při teplotě 180°C.

K přípravě žemlovky potřebujeme



  • 7 malých žemlí nebo rohlíků

  • 500 g tvarohu

  • 0,5 l mléka

  • 4 vejce

  • 100 g moučkového cukru

  • 2 lžičky malzeny

  • 40 g rozinek

  • skořicový cukr


autor | cal 20.12.2011 | Dezerty Sladké pokrmy P45M P25M P20M


pita chléb s krutim masem bramborový salát z cukín zelenina do bramborového salátu švýcarské jídlo Recept na bílou polentu jak dlouho smažit řízky na pánvy Recept Losos testoviny spenat houbovy preliv na maso bramborová polévka bazalka kruti prirodni platek