Suroviny

  • 16 závitků cannelloni
  • 50 dkg čerstvého špenátu
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce sladké smetany
  • 3 malé cibule
  • 3/4 šálku nasekaných vlašských ořechů
  • 2 vejce
  • 2 lžíce nastrouhaného tvrdého sýra
  • sůl&pepř
  • muškátový oříšek

Omáčka

  • 1 1/2 lžíce másla
  • 1 1/2 lžíce mouky
  • 2 šálky mléka
  • 2 žloutky
  • 1/2 sklenice nastrouhaného tvrdého sýra

Těstoviny cannelloni uvaříme v osolené vodě. Špenát přebereme, opereme a povaříme asi 1 minutu v osolené vodě. Pak osušíme a nakrájíme. Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a přibližně 5 minut smažíme na másle. Pak přidáme smetanu, špenát a vše smažíme dalších 5 minut.

Nakrájené ořechy osmahneme na pánvi a přidáme je do špenátu společně se sýrem a rozšlehanými vejci. Nádivku ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Jednotlivé závitky plníme nádivkou a ukládáme do máslem vymazané ohnivzdorné formy. Připravíme omáčku: V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme mouku a mícháme, dokud nezrůžoví. Pak smícháme s mlékem a vaříme na mírném ohni a za občasného míchání 10 minut. Kastrol sejmeme ze sporáku, do jíšky s mlékem vmícháme žloutky a polovinu sýra. Ochutíme solí a muškátovým oříškem. Těstoviny polijeme omáčkou a posypeme zbylým sýrem. Zapékáme přibližně 15 minut v troubě při teplotě 220 °C.

Dobrá rada

Do nádivky můžeme přidat 20 ml koňaku. Zvýrazní to její chuť.

Porce pro 4 osoby
kalorická hodnota: 400 kcal (100 g)
doba přípravy: 40 minut
jednoduché, středně drahé jídlo

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *