Suroviny

  • 16 závitků cannelloni
  • 50 dkg čerstvého špenátu
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce sladké smetany
  • 3 malé cibule
  • 3/4 šálku nasekaných vlašských ořechů
  • 2 vejce
  • 2 lžíce nastrouhaného tvrdého sýra
  • sůl&pepř
  • muškátový oříšek

Omáčka

  • 1 1/2 lžíce másla
  • 1 1/2 lžíce mouky
  • 2 šálky mléka
  • 2 žloutky
  • 1/2 sklenice nastrouhaného tvrdého sýra

Těstoviny cannelloni uvaříme v osolené vodě. Špenát přebereme, opereme a povaříme asi 1 minutu v osolené vodě. Pak osušíme a nakrájíme. Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a přibližně 5 minut smažíme na másle. Pak přidáme smetanu, špenát a vše smažíme dalších 5 minut.

Nakrájené ořechy osmahneme na pánvi a přidáme je do špenátu společně se sýrem a rozšlehanými vejci. Nádivku ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Jednotlivé závitky plníme nádivkou a ukládáme do máslem vymazané ohnivzdorné formy. Připravíme omáčku: V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme mouku a mícháme, dokud nezrůžoví. Pak smícháme s mlékem a vaříme na mírném ohni a za občasného míchání 10 minut. Kastrol sejmeme ze sporáku, do jíšky s mlékem vmícháme žloutky a polovinu sýra. Ochutíme solí a muškátovým oříškem. Těstoviny polijeme omáčkou a posypeme zbylým sýrem. Zapékáme přibližně 15 minut v troubě při teplotě 220 °C.

Dobrá rada

Do nádivky můžeme přidat 20 ml koňaku. Zvýrazní to její chuť.

Porce pro 4 osoby
kalorická hodnota: 400 kcal (100 g)
doba přípravy: 40 minut
jednoduché, středně drahé jídlo


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 50 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Ať si pochutná i někdo další...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon
Digg this
Digg

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *