Složení

  • 1 brokolice
  • 1 cibule
  • 6 malých pórů
  • 2 lžíce nasekané petrželové natě
  • 12 řezů anchois (sardelek)
  • sklenice suchého bílého vína
  • 6 lžiček oleje
  • sůl&pepř

Brokolici očistíme, omyjeme, rozebereme na růžičky. Póry omyjeme, bílé části nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Do nádoby (vhodné pro mikrovlnnou troubu) dáme olej a rozehříváme ho 2 minuty na nejvyšším stupni. Pak uložíme do nádoby polovinu brokolice, polovinu pórů, cibule a sardelek a vše posypeme petrželovou natí.

Na to ukládáme další vrstvu z brokolice, pórů, cibule a sardelek. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Přikryjeme a dáme do mikrovlnné trouby (15 minut na nejvyšší stupeň). Zalijeme vínem a zapékáme dalších 5 minut. Podáváme v téže nádobě.

Řezy anchois (sardelky) lze nahradit sleďovými řezy v oleji a s kořením.

Porce pro 4 osoby
kalorická hodnota: 406 kcal (100 g)
doba přípravy: 25 minut
jednoduché, dosti levné jídlo


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 50 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Ať si pochutná i někdo další...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon
Digg this
Digg

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *