Složení

  • 1 brokolice
  • 1 cibule
  • 6 malých pórů
  • 2 lžíce nasekané petrželové natě
  • 12 řezů anchois (sardelek)
  • sklenice suchého bílého vína
  • 6 lžiček oleje
  • sůl&pepř

Brokolici očistíme, omyjeme, rozebereme na růžičky. Póry omyjeme, bílé části nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Do nádoby (vhodné pro mikrovlnnou troubu) dáme olej a rozehříváme ho 2 minuty na nejvyšším stupni. Pak uložíme do nádoby polovinu brokolice, polovinu pórů, cibule a sardelek a vše posypeme petrželovou natí.

Na to ukládáme další vrstvu z brokolice, pórů, cibule a sardelek. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Přikryjeme a dáme do mikrovlnné trouby (15 minut na nejvyšší stupeň). Zalijeme vínem a zapékáme dalších 5 minut. Podáváme v téže nádobě.

Řezy anchois (sardelky) lze nahradit sleďovými řezy v oleji a s kořením.

Porce pro 4 osoby
kalorická hodnota: 406 kcal (100 g)
doba přípravy: 25 minut
jednoduché, dosti levné jídlo

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *