Suroviny:

  • 400 g předního hovězího
  • sůl
  • 5 kuliček černého pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 100 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 200 g červené řepy
  • 100 g bílého hlávkového zelí
  • 200 g brambor
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 100 g zeleného hrášku
  • mletý pepř
  • dle potřeby ocet a cukr

Postup:

Hovězí maso očistíme, vložíme do osolené vody a přivedeme k varu. Přidáme celý černý pepř, nové koření a bobkové listy. Maso vaříme, dokud není zcela měkké. Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme nadrobno. Červenou řepu nakrájíme a oloupeme na nudličky. Očištěné zelí nakrouháme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Měkké maso vyjmeme z hrnce a nakrájíme na kostičky. Vývar přecedíme a znovu uvedeme do varu. Vsypeme do něj zeleninu a vaříme doměkka. Z másla a mouky připravíme jíšku.

Do polévky vmícháme rajský protlak a zahustíme ji jíškou. Boršč zvolna vaříme 15 minut. Těsně před koncem vaření do něj vsypeme hrášek a vložíme pokrájené maso. Dochutíme ho solí, pepřem, octem a cukrem.

Doba přípravy 150 minut
1 porce 1606 kJ/382 kcal
Počet porcí: 4


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 50 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Ať si pochutná i někdo další...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon
Digg this
Digg

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *