Suroviny:

  • 400 g předního hovězího
  • sůl
  • 5 kuliček černého pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 100 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 200 g červené řepy
  • 100 g bílého hlávkového zelí
  • 200 g brambor
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 100 g zeleného hrášku
  • mletý pepř
  • dle potřeby ocet a cukr

Postup:

Hovězí maso očistíme, vložíme do osolené vody a přivedeme k varu. Přidáme celý černý pepř, nové koření a bobkové listy. Maso vaříme, dokud není zcela měkké. Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme nadrobno. Červenou řepu nakrájíme a oloupeme na nudličky. Očištěné zelí nakrouháme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Měkké maso vyjmeme z hrnce a nakrájíme na kostičky. Vývar přecedíme a znovu uvedeme do varu. Vsypeme do něj zeleninu a vaříme doměkka. Z másla a mouky připravíme jíšku.

Do polévky vmícháme rajský protlak a zahustíme ji jíškou. Boršč zvolna vaříme 15 minut. Těsně před koncem vaření do něj vsypeme hrášek a vložíme pokrájené maso. Dochutíme ho solí, pepřem, octem a cukrem.

Doba přípravy 150 minut
1 porce 1606 kJ/382 kcal
Počet porcí: 4

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *